luni, 3 noiembrie 2008

De ce sa (nu) mergem in Liberty Center

Mda, s-a deschis un nou mall in Bucuresti, la intersectia Calea Rahovei cu Calea Progresului. In fine, e vorba de Liberty Center, intr-o zona care urla cu disperare dupa mall-uri (asta in cazul in care s-a saturat lumea de Unirii).

Ma duc duminica cu sora mea la shopping in noul mall. Pe moment nu ne-a interesat nici cinema-ul digital, nici patinoarul sau mai stiu eu ce premiera. Venisem pentru magazinele pe care nu le colindam des, unele branduri aflandu-se anterior doar in Baneasa, cam departe de lumea dezlantuita a Salajan-ului. In plus, rochia mea de cununie civila avea nevoie de pantofi sexy si poseta plic (deh, pregatiri..).

M-am dus cu putin cash si multa incredere in cardul meu de salarii, care tocmai fusese "updatat" vinerea. Cash-ul s-a dus rapid pe doua tricouri si o bereta french, iar la Leonardo am aflat ca nu pot plati cu cardul o umbrela amarata, asa ca am scotocit adanc in portofel si am mai gasit niste lei. YEESS!

Din pacate, situatia s-a repetat in mai multe magazine, tocmai cand gasisem in sfarsit mai multe hanorace ok, marimea S, mai ales ca imi doream de mult sa imi completez colectia casual sport cu noi modele. Of course, nu se putea plati cu cardul, iar ceea ce m-a facut sa cred ca Liberty a pornit cu stangul a fost absenta unor bancomate care mergeau.

Am mers la Raiffeisen, unde am si contul de salariu, fara succes insa - toata lumea se repezise sa isi scoata banii de pe card, dupa epuizarea cash-ului. Si, ca sa fie si mai hilara situatia, la Banca Transilvania bancomatul era scos din uz. M-am lamurit, deci, ca nu mai puteam sa cumpar nimic, nu puteam sa scot bani din mall, iar cartierul Rahova mi-e total necunoscut pentru a ma aventura spre alte banci din zona.

Am renuntat la cumparaturi si m-am dus la farmacie, unde am intrebat din usa daca se poate plati cu cardul. Bineinteles ca da, mi-au spus. Am dat cardul, mi-am ales bucuroasa dermo-cosmeticele, am asteptat sa bag pin-ul, moment in care vanzatoarea (care s-a chinuit 5 minute sa introduca pretul produselor) mi-a declarat fatis ca am un card invalid...deja nervoasa, am renuntat fara proteste la achizitie si am plecat spre iesire. Pana la urma mi-am cumparat de la Unirii, unde, bineinteles, cardul meu nu avea nici pe dracu'.

Liberty Center mi-a lasat un gust cam amar. Desi deschis de vreo 3 zile, cred ca se putea rezolva usor problema POS-urilor cu un telefon la banci. Ma intreb ce au facut cei care cumparasera alimente si strictul necesar de la supemarket-ul Billa aflat la parterul mall-ului. Au lasat plasele la casa si au fugit spre bancomat, cand le-a spus casiera ca nu se poate plati cu cardul?

Si inca ceva: ar fi fost normal ca in aceasta situatie sa existe un anunt la intrare sau la fiecare casa - Ne cerem scuze dar nu se poate plati cu cardul", pentru ca sa nu petrec 30 minute in cabina de proba degeaba, stiind ca nu am cash la mine. (ca exemplu, e aiurea sa umbli cu 3 milioane cash, nu? in fond, de asta s-au inventat cardurile).

Astazi ma bate gandul sa fac iar o vizita Liberty Center, sa vad daca s-au gandit macar sa rezolve situatia cam dezastroasa. In fond, cam asa se porneste cu stangul o afacere, negandind aceste lucruri dinainte. Deci, sfatul meu pentru cei care vor sa colinde mall-urile la putin timp de la deschidere este sa isi umple buzunarele cu cash, ca nu se stie niciodata ce se poate intampla. Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!

2 comentarii:

Anonim spunea...

sa inteleg ca nu se merita? ;))

Denise Irene spunea...

Se merita pentru cele cateva magazine care sunt deschide numai in mall-ul din Baneasa (pentru cei care nu au chef sa mearga pana la capatul Bucurestiului). Oricum, eu mai astept vreo 2 saptamani, pana sa ma duc iar..cred ca pana atunci isi vor rezolva problemele cu POS-urile. :)